Cum se degusta uleiul de masline extravirgin
0
Cum se degusta uleiul de masline extravirgin

Cum se degusta uleiul de masline extravirgin

Degustare Ulei de Măsline ExtraVirgin

Degustătorii profesionisti de ulei de măsline descriu atributele pozitive în următorii termeni:
Fructat: Având arome plăcute de fructe picante caracteristice ale maslinelor proaspete,coapte sau verzi. 
-Fructele coapte dau uleiului arome florale mai blande
-Fructele verzi dau uleiului arome amare,picante si aroma de iarba proaspat taiata
-Fructat, de asemenea, variază în funcție de varietatea de măsline.
Picant: Crearea unei senzațiii de piperat-iute în gură și gât
Amar: Crearea in cea mai mare parte a unei senzatii placute de gust acru-amar pe limba.
Fructat-gust de fructe-arome multiple
Aromele de ulei de măsline sunt o parte critică a aromei sale. Se toarnă un pic de ulei de măsline extravirgin într-un pahar mic. Țineți-l in palma, rotiți-l, se încălzește pentru un minut sau două. Apoi se pune nasul în pahar și se miroase aroma de ulei de măsline. Este posibil să simtiti mirosul de iarbă proaspăt tăiata, scortisoara, fructe tropicale si arome de fructe de măsline coapte sau crude.Acum, ia o înghițitură pentru a obține impresiile in toata  gura. Trage aer in gura prin ulei pentru a te convinge de mai multe arome,apoi – acest lucru este foarte important – închide gura si respira pe nas. Acesta percepție  “retronazala” vă va oferi o multitudine de alte note din aroma. Percepția retronazala este posibila deoarece gura ta se conectează la nas în spate. Acum înghiți uleiul de măsline.
Gust iute-picant
Iuteala este o senzație de piperat, detectata în gât și o caracteristică pozitivă a uleiului de măsline. Este o iritație chimică, ca iuteala de ardei iute, și la fel de atrăgătoare odată ce te obișnuiești cu el. Iuteala poate fi foarte ușoară sau poate fi suficient de intensa pentru a te face sa tusesti. 
Gust Amar
Al treilea atribut pozitiv al uleiului de măsline, în plus față de aroma de fructe și picant, este gustul amar. Amareala,cum ar fi iuteala este de asemenea, un gust dobândit. Cineva care a gustat vreodată un fruct de măsline din copac poate atesta,ca amareala este un gust proeminent în măsline proaspete. Din moment ce uleiul de măsline este făcut din măsline netratate, gradul de amareala poate fi diferit, ulei realizat din fructe coapte nu va avea nici un pic de amareala, uleiul realizat din fructe ecologice poate fi foarte amar. 
Orizontul pentru gust amar se extinde, exploram alimente cu gust amar, cum ar fi ciocolata neagra, salata verde amara și acum uleiuri de măsline cu gust amar robust.
Caracteristicile  fructelor se pot observa în gură si includ arome de alune coapte, unt și altele și o gamă mai amplă de note fructate de masline verzi. 
Extra virgin ulei de măsline
EXTRA VIRGIN OLIVE OIL-EVOO este clasificarea de ulei de masline de cea mai bună calitate si cel mai aromat. Din punct de vedere chimic, este descris ca având o aciditate liberă, exprimată în acid oleic de maximum 0,8 g la 100 g și o valoare de peroxid de mai puțin de 20 milliequivalen O2. Uleliul de Masline Extra Virgin trebuie să fie produs în întregime prin mijloace mecanice, fără utilizarea de solvenți la o temperatură care nu se va descompune uleiul (mai puțin de 86 ° F, 30 ° C).
Pentru ca un uleiul să se califice ca “extra virgin”  trebuie să treacă, de asemenea, atât un test chimic oficial într-un laborator acreditat și o evaluare senzorială de către o comisie de degustători profesionisti calificati, recunoscuti de către Consiliul Oleicol Internațional. 
Uleiul de măsline trebuie să fie dovedit a fi fara defecte în timp ce prezintă unele fructuozitati.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X