Antidot impotriva racelii-Mierea de Cimbru cu Ceai de munte cretan
0
Antidot impotriva racelii - Mierea de Cimbru cu Ceai de munte cretan

Antidot impotriva racelii – Mierea de Cimbru cu Ceai de munte cretan

Mierea de cimbru combinata cu ceaiul de munte cretan Malotira, pot deveni un medicament foarte puternic, cele mai cunoscute utilizari fiind pentru tratarea racelii, infectiilor respiratorii si boli de plamani.
Fie ca vorbim despre schimbari bruste de temperatura sau de perioade reci mai indelungate, mierea este unul dintre cele mai cunoscute si folosite remedii pentru ameliorarea simptomelor asociate infectiilor respiratorii, cum ar fi durerea in gat, tusea si chiar febra.
Cimbrul contine timol, compus activ care ii da plantei aroma si mirosul unic. Aceasta substanta este un antioxidant puternic, care distruge radicalii liberi cauzatori de boli. Impreuna cu mierea, cimbrul face o pereche foarte buna datorita proprietatilor antimicrobiene si antiinflamatoare.
Ceaiul Muntele Grecesc are denumirea latina de Sideritis Scardica ce se traduce prin “cel ce este facut din fier”. Aceasta planta era cunoscuta de greci inca din antichitate, iar acestia o considerau ca un remediu de referinta pentru tratarea ranilor cauzate de armele din fier.

Ceaiul Muntele Grecesc Malotira este si in prezent foarte apreciat in Grecia unde este cunoscuta sub numele de Malotira.
Popular, mai este denumita si Ceaiul Muntele Grecesc, Ceaiul Muntele Cretan. Aceste denumiri arata legatura acestei plante cu muntii unde creste la altitudine mare.
Ceaiul de Sideritis Scardica este folosit de mai bine de 2000 de ani, ca remediu eficient pentru:
-raceli-gripa
-probleme respiratorii
-inflamatii ale sinusurilor
-intarirea sistemului imunitar si tratarea infectiilor
-alergii
-probleme digestive
-reducerea durerii
-anxietate

Alte beneficii:
Sistem digestiv
Mierea in amestec cu cimbrul s-a dovedit benefica in bolile aparatului digestiv, precum balonare, meteorism, infectii digestive, greata, diaree etc.
Sanatataea inimii
Bolile cardiovasculare sunt ameliorate prin consumul acestui preparat, printre care hipotensiune arteriala, tulburarile circulatorii, insuficienta circulatorie periferica.
Sistem nervos
Mierea in combinatie cu cimbrul prezinta efecte tonice asupra sistemului nervos, in bolile sistemului neuropsihic – cefalee, migrene, oboseala psihica si fizica.
Atentie!
Cimbrul poate creste riscul sangerarilor la persoanele care iau medicamente pentru subtierea sangelui (ex. aspirina, warfarina). De asemenea, datorita efectelor similare estrogenului in corp, cimbrul trebuie evitat de persoanele care sufera de boli hormonale sau urmeaza un tratament cu hormoni sintetici.
Acest amestec mai este contraindicat femeilor insarcinate si care alapteaza, persoanelor care au diabet zaharat, gastrita, colon iritabil, hipertensiune arteriala, hiperexcitabilitate psihica, alergie la cimbru si insuficienta hepatica.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X